Biografie

Ferdinand Binnendijk (1991) rondde in 2016 succesvol zijn masteropleiding mandoline en liuto cantabile af aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle. Al vanaf zijn eerste mandolinelessen, op vierjarige leeftijd, was Alex Timmerman zijn docent, net als op het conservatorium.
Hij bespeelt een Embergher 5-bis solistenmodel mandoline, een uniek en buitengewoon instrument. Dit is mogelijk gemaakt door Stichting Eigen Muziekinstrument.

Ferdinand heeft met succes aan de volgende concoursen meegedaan:
– Grachtenfestival Conservatorium Concours (2015) – Publieksprijs, met Laurens de Man
– Tristan Keuris Kamermuziekconcours (2015) – 1ste prijs, met Suzanne Zijderveld
– Osaka International Mandolin Competition (2014) – Finalist
– Prinses Christina Concours (2011) – 1ste prijs
– Concorso Raffaele Calace (2011) – 1ste prijs

Logo PCC       Logo Grachtenfestival

Als solist trad hij o.a. op met het Nederlands Kamerorkest, het Orkest van het Oosten en het Amsterdams Symphonieorkest. Naast het beroemde mandolineconcert van Vivaldi heeft hij ook mandolineconcerten van Raffaele Calace, Domenico Caudioso, Emanuele Barbella, John Craton en Victor Kioulaphides uitgevoerd.

Ferdinand is zeer actief als kamermusicus.
Samen met countertenor Sytse Buwalda en gitariste Saskia Spinder vormt hij het Asteria Ensemble.
Zij hebben hun programma’s “Sketches of Life” in 2012 gepresenteerd op het Leo Brouwer Festival in Cuba. In 2013 verscheen hun eerste cd: “Canciones Amatorias” met veel aan hen opgedragen werk.
Met Saskia Spinder maakte hij de CD “Concert d’Aujourd’hui” die uitkwam in 2016.

Logo CD        Afbeeldingsresultaat voor ferdinand binnendijk cd

Verder treedt hij regelmatig op met harpiste Suzanne Zijderveld, pianist&organist Laurens de Man, Mandoline Kamerorkest Het Consort, harpiste Annegreet Rouw, het Castalia Mandolinekwintet.
Op ad-hoc basis heeft hij samengewerkt met o.a. Holland Baroque Society, Oberon Muziektheater, Schneemann&Co, Chimaera Trio, Internationaal Gitaarfestival Zwolle, Stichting Kamermuziek Utrecht en veel andere laureaten van het Prinses Christina Concours.

Ferdinand heeft op veel aansprekende podia gespeeld, zoals het Concertgebouw, Paradiso, Ahoy, Grachtenfestival Amsterdam, Opera aan de Schie, Gitaarsalon Enkhuizen en het Musis Sacrum. Ook speelde hij op diverse officiële gelegenheden bij de Nederlandse Ambassades in Athene en Havana, Consulaten in de VS en Canada en het Ministerie van Binnenlandse Zaken.