Mandolineorkest Het Consort

Website

naar boven

Duo Corelli

Suzanne Zijderveld en Ferdinand leerden elkaar kennen in 2014, als eerstejaars Masterstudenten op het conservatorium Zwolle. Op de standaard staat origineel voor deze combinatie geschreven repertoire van hedendaagse componisten (Tiziano Bedetti, Julian Dawes, Michel Bosc). Ook spelen ze arrangementen van muziek die in deze bijzondere instrumentencombinatie ‘gewoon heel goed’ klinkt, zoals de beroemde Roemeense Volksdansen van Béla Bartók, Nino Rota’s sonate voor fluit en harp en Hendrik Andriessen – Intermezzo. In 2015 won dit duo de eerste prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours en traden ze op in het Grachtenfestival Amsterdam.

naar boven

Mandoline & Piano duo's

Het is essentieel voor een mandolinist om goede (piano)-begeleiders tot zijn beschikking te hebben. Er is namelijk veel origineel werk geschreven voor mandoline in combinatie met basso continuo of piano. Ferdinand treedt regelmatig op met zijn vaste begeleiders: pianist/organist Laurens de Man en pianist Pieter van Delden.

Daarnaast werkt hij vaak op ad-hoc basis samen met pianisten, in het verleden o.a. met Hans Eijsackers, Valentina Tóth, Steven Faber, Kasper Schonewille, Eva van den Dool en Mark van Nispen.

naar boven